:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 04, 2023   7:45

0

79

Nastavljaju se mirni protesti građana na severu Kosova i Metohije: Tražimo mir i pravo na rad i dostojan život

Na Severu Kosova i Metohije, Srbi se i dalje okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava, u kojima im je onemogućen rad od kada su ih zauzele specijalne jedinice kosovske policije. KFOR je i dalje ispred zgrada opština, kao i na prilazima Zvečanu.

I sedmi dan protesta Srbi istrajavaju na zahtevima da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava i sa severa KiM , kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština. U Zvečanu je još jedan zahtev upućen, a to je da budu oslobođeni uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

KFOR je dalje ispred zgrada opština, a u Zvečanu su raspoređeni na pet prilaznih tačaka gradu. 

Osim što zaposleni u lokalnim samoupravama zahtevaju da im se omogući povratak na radna mesta, isti zahtev su uputili i zaposleni u osnovnoj i srednjoj školi u Zvečanu, gde je KFOR razvukao bodljikavu žicu uz samu kapiju škole.

Članovi Crkvenog hora “Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice, otpevali su nekoliko molitvenih pesama predvođeni dirigentom Petrom Rakićem, a izveli su i recital u neposrednoj blizini Opštine Zvečan i kordona Kfora na prostoru koji je odvojen bodljkavom žicom.

Foto: Radio Mitrovica sever

Veliki broj građana posetio je danas, na praznik Svete Trojice,  Hram Svetog Đorđa u Zvečanu, gde su pleli venčiće, koje su nakon službe u crkvi, položili na bodljikavu žicu, ispred pripadnika KFOR-a.

Foto: Radio Mitrovica sever

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva