:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2019   9:46

0

120

Nastavljen međustranački dijalog u skupštini

Međustranački dijalog o izbornim uslovima, uz posredovanje EP, u kojem učestvuju izaslanik EP Knut Falkenštajn, parlamentrane i vanparlamentarne stranke, kao i predstavnici nevladinih organizacija, nastavljen je danas u zgradi "stare" Skupštine Srbije.

Drugi predstavnik EP, Eduard Kukan, ni danas nije na sastanku.

Teme današnjih sesija su edukacija birača, birački spiskovi i finansiranje kampanja političkih stranaka, a šefovi poslaničkig grupa imaće po pet minuta da iznesu svoja mišljenja o tim temama.

Na sastanak u zgradi u Kralja Milana, koji je počeo nešto posle 9 sati, došli su Veroljub Arsić, Vladimir Orlić i Vladimir Ðukanović iz SNS, Žarko Obradović i Ðorđe Milićević iz SPS-a, kao i predstavnici poslaničkog kluba Pokret socijalicta-NS S-US S Ðorđe Komlenski, Bojan Torbica i Marijan Rističević, predstavnici Jedinstvene Srbije, kao i Elvira Kovač iz SVM.

Takođe, na razgovore su, iz redova opozicije, došli i Vladimir Ðurić i Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije, predsednik Nove starnke Zoran Živković, Enis Imamović iz SDA, te poslanik grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Ðorđe Vukadinović, kao i predstavnici vanparlamentarnih stranaka - Srpskog partiotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i predstavnici PSG.

Sastancima ne prisustvuju članice Saveza za Srbiju, DS S-a i radikali, kao ni predsednik SDS Boris Tadić, koji je juče napustio dijalog.

Sastanku prisustvuju i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i predstavnici Cesida Bojan Klačar i Crte Raša Nedeljkov.

Izvor: TAНЈУГ

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva