:

:

TV Most

Foto: un.org

clock

April 13, 2021   17:00

0

162

Nastavljena sednica SB UN o KIM nakon zatvorenih konsultacija

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o KiM nastavljena je danas nakon kratkotrajnog prekida, nastalog radi održavanja konsultacija iza zatvorenih vrata.

 

Do prekida je došlo ubrzo nakon početka, a nakon što je predstavnik Rusije Dimitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

"To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu", naglasio je Poljanski.

On je dodao da  Rusija nije protiv učešća predstavnika Prištine na sastanku i skrenuo pažnju članica da predstavnica Prištine sedi ispred oznaka tzv. Kosova.

Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova "promeni pozadinu ili ukloni zastavu" kako bi se nastavila sednica, nakon čega se za reč javio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanski predstavnik je na to uzvratio da ova sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, "ne vidi razlog" da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je kosovska zastava.

Prenos sednice je nakon ovoga bio prekinut, radi konsultacija iza zatvorenih vrata.

Izvor: T a n j u g

SB UNsednicaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva