:

:

TV Most

Foto: Tviter / Miroslav Lajčak

clock

Novembar 23, 2022   20:58

0

128

Nastavljeni razgovori u Briselu

Posle pauze u Briselu su nastavljeni razgovori između glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, uz posredovanje EU.

 

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je prethodno da je u toku razgovor sa glavnim pregovaračima dve strane Petkovićem i Bisljimijem.

"Danas sam ugostio glavne pregovarače Beograda i Prištine kao nastavak dijaloga koji je vođen na visokom nivou. Iskreno se nadam da ćemo uspeti danas da nađemo rešenje kako bi deeskalirali tenzije na terenu i radili na normalizaciji odnosa. Razgovori su u toku", naveo je Lajčak na Tviteru.

Iako je kažnjavanje vozača koji nisu preregistrovali vozila na "RKS" tablice trebalo da počne u utorak ujutru, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti je saopštio da je prihvatio zahtev SAD da za 48 sati odloži tu meru. Taj rok bi trebalo da istekne sutra ujutru.

Izricanje kazni je, prema prvobitnom planu Prištine trebalo da počne u ponedeljak, ali je pred razgovore Vučića i Kurtija u Briselu odloženo za 24 sata.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićBesnik BisljimiMiroslav LajčakBriselKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva