:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Novembar 20, 2022   15:05

0

144

Nastavljeno granatiranje NE Zaporožje, IAEA osudila napad

Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje se nastavlja i do sada je zabeleženo 15 pogodaka u objekte elektrane, izjavio je danas Renat Karča, savetnik direktora ruske kompanije za proizvodnju nuklearne energije Rosenergoatom.

"Oni nisu samo juče granatirali, oni granatiraju danas, granatiraju sada. Do sada je zabeleženo oko 15 pogodaka u objekte nuklearne elektrane. Svaki artiljerijski udar na nuklearnu elektranu dovodi u opasnost nuklearnu bezbednost", rekao je Karča za TASS.

Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju teritoriju oko nuklearne elektrane Zaporožje i to su jutros učinile dva puta, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"Kijevski režim nastavlja sa provokacijama sa ciljem da stvori pretnju od veštačke katastrofe u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani. Artiljerija ukrajinskih oružanih snaga je 19. novembra ispalila 11 artiljerijskih granata velikog kalibra na teritoriju nuklearne elektrane", rekao je Konašenkov, prenela je agencija TASS.

Kako je naveo, jutros su ukrajinske snage dva puta granatirale teritoriju nuklearne elektrane, a za samo pola sata ujutru ispaljeno je 12 granata.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) osudila je napad na nukleranu elektranu Zaporožje u Ukrajini, koja je pod kontrolom ruskih snaga, preneo je Rojters.

IAEA je zatražila da oni koji stoje iza napada odmah prestanu sa njim.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

RusijaUkrajinaratNE ZaporožjeIAEA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva