:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2021   18:15

0

32

Naučnici: Mala verovatnoća da kovid uđe direktno u pluća

Verovatnoća da korona virus uđe direktno u pluća je izuzetno mala, pa pneumonije uglavnom nastaju iz gornjih respiratornih organa, pokazuje najnovije istraživanje koje su mađarski naučnici objavili u Sajentifik Riportsu.

Prema njihovim rezultatima, mogućnost za direktan upad patogena kovida u pluća je izuzetno mala, čak i ako se aerosoli iz kašlja osobe zaražene kovidom udahnu, prenela je agencija MTI.

Proces koji vodi u pneumoniju počinje sa infekcijom gornjeg respiratornog trakta, gde se virus umnožava i prodire niže u respiratorne organe, tvrde naučnici.

Oni su predložili primenu agensa koji smanjuju koncentraciju virusa na sluznici membrana usta i nosa kada pacijent oseti prve simptome bolesti, kao što su kašalj ili nedostatak mirisa ili ukusa, kako ne bi došlo do teže faze, navodi Eotvos Lorant Riserč Netvork u saopštenju.

Naučnici su takođe naglasili važnost smanjivanja koncentracije kovida u vazduhu i predložili često provetravanje prostorija i kašljanje u maramicu, čak i kada je pacijent sam u prostoriji.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?