:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2021   14:18

0

76

Navaljni prebačen na bolničko lečenje

Advokat Alekseja Navaljnog potvrdio je da je ruski opozicioni lider "ozbiljno bolestan" nakon što su se pojavili izveštaji da je prebačen na zatvorsko bolničko odeljenje zbog respiratorne bolesti i da je testiran na korona virus i druge bolesti.

 

Advokat Navaljnog Olga Mihailova rekla je da je član njegovog pravnog tima danas video ruskog opozicionara i da je "u prili;no lošem stanju".

Navaljni je prošle nedelje objavio štrajk glađu jer mu je, kako kaže, uskraćena poseta ličnog lekara koju je tražio zbog sve veće utrnulosti i bolova u leđima i nogama koji su mu otežavali hodanje, prenosi Gardijan.

Kako se navodi, zvanične potvrde o lečenju Navaljnog ne postoje.

Navaljni je u pismu koje je poslao advokatima u ponedeljak naveo da ima temperaturu 38,1 i da su trojica od njegovih 15 zatvorskih cimera navodno oboleli od tuberkuloze.

On se trenutno nalazi na izdržavanju dve i po godine zatvora zbog optužbi za proneveru za koje je rekao da su odmazda za njegovo političko protivljenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Ruski policajci čuvaju ulaz u zatvorsko odeljenje u kom se nalazi Aleksej Navaljni, uoči najavljenih protesta u njegovu podršku, koji su planirani za danas.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva