:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2015   12:05

0

151

NBS danas o kreditima u švajcarskim francima

Nakon sednice Udruženja banaka Srbije (84, UBS), koja je održana u petak, predsednik Upravnog odbora UBS Goran Pitić rekao je da fiksiranja kursa švajcarskog franka neće biti, jer bi takvo rešenje u Srbiji narušilo ravnopravan tretman ostalih klijenata i ugrozilo osnovne postulate bankarskog sektora.

On je pozvao građane zadužene u švajcarskim francima da se pojedinačno obrate svojim bankama kako bi se za konkretan slučaj našlo rešenje koje, kako je rekao, može biti produženje roka, konverzija ili neki drugi model.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da će Srbija primeniti minimalnu moguću državnu intervenciju u rešavanju problema povezanih sa kreditima u švajcarskim francima.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo klijentima na način koji će banke prihvatiti", rekao je premijer, navodeći da neće slediti primer susedne Hrvatske, koja je fiksirala kurs franka na nivo na kom se on nalazio prošle nedelje, pre nego što je švajcarska centralna banka odustala od ograničavanja vrednosti franka.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva