:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 05, 2019   16:36

0

219

"Ne podržavam ideju o promeni granica"

Slovenački predsednik Borut Pahor, koji boravi u zvaničnoj poseti Tirani, izjavio je da ne podžava ideju o promeni granice između tzv. Kosova i Srbije.

Pahor je to rekao nakon sinoćnjeg susreta sa albanskim predsednikom Iljirom Metom, preneli su albanski mediji.

"Ja nisam pristalica menjanja granica da bi se ispunili nacionalni kriterijumi Radi se o neophodnim prilagođavanjima da dve zemlje imaju više saradnje i uzajamnog poštovanja"“, rekao je Pahor. 

Meta je u razgovoru sa slovenačkim kolegom rekao da podržava dijalog između Kosova i Srbije, ali je dodao da je to pitanje odgovornost Kosova i da Albanija mora da izbegne bilo kakvo mešanje. 

"Albanija podržava nezavisnu državu Kosovo. Pitanje dijaloga je odgovornost koja pripada kosovskim liderima i svako uplitanje bi predstavljalo nedostatak poštovanja prema nezavisnim institucijama na Kosovu. Podržavam dijalog između Kosova i Srbije kao jedini način za jačanje odnosa između njih. Pošto je srpski narod odbacio i balkanski križar, odnos Albanije sa Srbijom je bio dobar i mi ćemo nastaviti da radimo na jačanju ovih bilateralnih odnosa, misleći da to takođe pomaže u dijalogu sa Kosovom, ali ja nikad ne preuzimam da predstavljam Kosovo po pitanjima koja ima sa Srbijom ”, rekao je Meta.

Izvor: Танјуг

PahorSlovenijaKiMpromena granica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva