:

:

TV Most

clock

Jul 19, 2015   12:05

0

128

"Ne priprema se teroristički napad u Srbiji"

On je dodao da MUP mesecima unazad preduzima bezbednosne mere.

Na konferenciji za novinare Stefanović je rekao da su velike snage policije angažovane na sprovođenju bezbednosnih mera, uključujući i preventivno angažovanje specijalnih jedinica i saradnju sa domaćim i stranim službama.

Ministar policije je naveo da postoji spisak ljudi koji su osumnjičeni za terorizam i koji bi teorijski mogli da ugroze teritoriju Srbije.

"Oni za sada nisu dolazili u Srbiju, niti se sprema nekakav teroristički napad na Srbiju. Uvek postoji objektivna zabrinutost i naša dužnost je da preuzmemo mere", kazao je Stefanović.

On je objasnio da se već nekoliko meseci unazad preduzimaju mere zaštite vitalne infrastrukture i očuvanja bezbenosti na ulicama, istakavši da je povećana samo bezbednost infrastruktunih objekata koji bi teorijski mogli da budu meta, pre svega policijskih objekata.

"Za razliku od jednog dela evropskih gradova koji moraju da imaju vojsku i policiju sa oklopnim transporterima, dugim cevima i osoblje sa automatima koji šetaju ulicama u najprometnijim turističkim mestima, u Srbiji to nije slučaj", rekao je Stefanović.

Govoreći o migrantima koji dolaze u Srbiju, Stefanović je naveo da među njima ima i vojno sposobnih koji su "prošli neku obuku i verovatno učestvovali u ratovima u zemljama u kojima su bili".

"Oni se u Srbiji identifikuju, uzimaju im se otisci i daju informacije o svim pravnim mogućnostima koje imaju kao azilanti. Do sada, za 7-8 meseci intenzivnog priliva azilanata nijedan ozbiljan incident nismo imali a kamoli pokušaj ugrožavanja bezbednosti", rekao je Stefanović, istakavši da policija svako upozorenje ozbiljno prihvata.

On je kazao da više od 1.000 ilegalnih migranata dnevno pokušava da uđe u Srbiju, navodeći da je tokom 2015. godine došlo više od 61.500 ilegalnih migranata i da se njihov broj svakog dana uvećava.

Ministar policije je dodao i da policija preduzima mere i štiti granice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva