:

:

TV Most

Foto: EPA / EFE

clock

Mart 31, 2023   19:53

0

63

Nebenzja: Mir u Ukrajini bi bio odavno moguć, da SAD ne snabdevaju Kijev oružjem

Situacija u Ukrajini bi odavno bila rešena mirnim putem da su SAD i njeni saveznici prestali da zasipaju kijevski režim oružjem, izjavio je  stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

,,Mir je u Ukrajini mogao da bude uspostavljen odavno da SAD i njeni saveznici nisu oružjem preplavili kijevski režim i nisu ga naterali da hiljade novih regruta pošalje na besmisleno klanje", rekao je on na sednici Savet bezbednosti UN.

Nebenzja je nazvao lažnim pokušaje Zapada da krivicu za podrivanje strateške stabilnosti prebaci na Moskvu, prenosi RIA novosti.

On je istakao da beskrupuloznost Zapada, kako u situaciji sa Ukrajinom, tako i u drugim međunarodnim problemima, jasno ilustruje celu suštinu ,,takozvanog poretka zasnovanog na pravilima, koji nema veze sa međunarodnim pravom".

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje pokušavaju da nametnu ostatku sveta svoja pravila, korisna samo njima, kako bi od drugih država zahtevala da ih se striktno pridržavaju. 

Same zapadne zemlje ne smatraju potrebnim da se obavezuju bilo kakvim obavezama, rekao je ruski diplomata.

,,Ovakvi neokolonijalni stavovi koji imaju za cilj da po svaku cenu obezbede prosperitet ,,zlatne milijarde" ne mogu više da dovedu u zabludu ni nas ni naše kolege iz zemalja u razvoju. Jednako su lažni i neubedljivi kao pokušaji da se krivica za podrivanje strateške stabilnosti prebaci na Rusiju", poručio je Nebenzja.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA / EFE

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva