:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 20, 2022   9:48

0

28

Nedić: Đoković treba dobro da razmisli o tužbi

Nakon što je Federalni sud Australije objavio razloge zbog kojih je odbijena žalba Novaka Đokovića na ukidanje vize i nakon što su se pojavile informacije da Đoković razmišlja o tužbi protiv vlade premijera Skota Morisona, advokat i medijator Blažo Nedić kaže da bi najbolji teniser sveta trebalo dobro da razmisli da li je njemu zaista u interesu da pokrene takav postupak.

Blažo Nedić, advokat i medijator, kaže da je potrebna detaljnija analiza obrazloženja.

"Nije neuobičajeno da sud obrazloži presudu nakon nekoliko dana. Međutim, interesantno je to što je sud najavio objavljivanje ovog obrazloženja - po pravilu se dokument samo dostavi stranama u sporu ili objavi na sajtu. Činjenica da je sud najavio objavljivanje ovog dokumenta dokazuje da je sud imao potrebu da na malo bolji način obrazloži odluku", rekao je Nedić. 

Prema njegovim rečima sud nije mogao da menja ili preinači odluku, već samo da je ukine.

"Sud se poziva na ovlašćenje koje je parlament dao ministru. Sud je rekao da ministar nije bio dužan da navodi razloge, ali ih je naveo. U konkretnom slučaju, sud nije mogao da menja ili preinači odluku, već samo da je ukine. Ako je odluka ministra samo jedan odsto razumna - sud ne bi mogao da je ukine", smatra Nedić.

Australijski mediji pišu da Đoković razmišlja o tužbi protiv vlade premijera Skota Morisona i će tražiti odštetu zbog "lošeg postupanja" prema njemu.

"Kod svakog podnošenja tužbe, ne radi se samo o finansijskom interesu. Novak Đoković i njegov pravni tim će dobro razmisliti da li je njemu zaista u interesu da pokrene takav postupak. Naročito sada, kada smo čuli najave pojedinih australijskih službenika da bi Đokoviću, pod određenim uslovima, mogla biti ukinuta trogodišnja zabrana povratka u Australiju. Trebalo bi dobro razmisliti, da ne bude posle 'skuplja dara nego mera'", rekao je Nedić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva