:

:

TV Most

clock

April 21, 2020   19:26

0

186

Nedimović: Do 23 sata biće otpušteno 252 pacijenta iz Niša

Iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica u tom gradu večeras do 23 časa biće otpušteno 252 pacijenta koji su izlečeni od virusa korona, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović koji je i šef kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug.

Nedimović je za TV Pink rekao da je od 252 pacijenta koji će večeras na osnovu negativnog testa biti upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, a ostatak iz KC Niš.

Prema njegovim rečima, njihov povratak kući organizovan je preko Hitne pomoći i Doma zdravlja, s obzirom da je dosta pacijenata, kaže Nedimović, iz Doljevca, Zaječara, Pirota, Bora i drugih mesta.

Govoreći o situaciji u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju “Kulina”, Nedimović navodi da su u tom domu svi testirani, te da određen broj lica jeste pozitivan na Kovid19.

“Oni imaju lakšu kliničku sliku. Ukoliko bude neophodno, odvojili smo poseban deo u KC Niš za ova lica, kako ne bi bili u kontaktu sa ostalim pacijentima, jer oni zahtevaju poseban oblik brige”, rekao je Nedimović.

Izvor: Танјуг

NedimovićkoronavirusKBC NišNišavski okrugToplički okrug
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva