:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 09, 2022   18:26

0

113

Nedimović razgovarao sa nezadovoljnim poljoprivrednicima

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu sa poljoprivrednicima, koji su, između ostalog, nezadovoljni otkupnom cenu suncokreta, rečeno je T a n j u g u  u resornom ministarstvu i naglašeno da će sva dodatna pitanja biti razmotrena u vladi u naredna dva dana.

"Na sastancima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu dogovoreni su naredni koraci za rešavanje problema apostrofiranihi u razgovoru ministra i poljoprivrednika, dok će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati", naveli su u Ministarstvu.

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cena suncokreta, članovi Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su danas proteste u više mesta.

Članovi udruženja Stig iz Požarevca traktorima su prošli kroz centar grada i blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi, a potpredsednik tog udruženja Milan Marković izjavio je da je protest organizovan kako bi se ukazalo na, kako je rekao, izuzetno nisku otkupnu cenu suncokreta.

"Ona je sada 55 dinara, a lane je sa trostruko manjim ulaganjima bila 62 dinara. Ministarstvo poljoprivrede nam je ponudilo 62 dinara po kilogramu, što smo mi u četvrtak na sastanku odbili i zato smo danas ovde", rekao je Marković.

Kazao je da proizvođači traže 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu zrna suncokreta.

Protestovali su i poljoprivrednici u Vojvodini.

Izvor: T a n j u g

Branislav Nedimovićpoljoprivredniciprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva