:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2021   8:38

0

34

Nehamer: EK podržava plan proterivanja migranata sa Z.Balkana

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer tvrdi da Evropska komisija podržava njegov plan za proterivanje sa Zapadnog Balkana onih ilegalnih migranata koji nemaju šansu na dobijanje boravišnog statusa u Evropskoj uniji.

Nehamer je saopštio da je razgovarao sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson, i da je ona obećala punu podršku tom planu.

Takođe je i evropski komesar za proširenje Oliver Verheji obećao finansijsku pomoć za sprovođenje tog proterivanja sa Balkana.

Nehamer je u aprilu najavio pilot projekat proterivanja migranata bez mogućnosti da dobiju boravišni status u EU.

S tim u vezi, on je posetio Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Plan se tiče kako dobrovoljnog povratka, tako i proterivanja.

"Podrška Evropske komisije, kako u organizaciji sporazuma za povratak, tako i u realizaciji proterivanja sa Balkana je važan stub za uspeh ovog plana", rekao je Nehamer.

Johanson je najavila da će za dve nedelje posetiti Srbiju, a povod je stupanje na snagu sporazuma o statusu Fronteksa, kojim se pojačava zaštita granica.

Nehamer je preneo da je svoja saznanja stečena tokom posete Zapadnom Balkanu podelio i sa potpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Shinasom, slovenačkim ministrom unutrašnjih poslova Alesom Hojsom, te madajrskim kolegom Šandorom Pinterom.

U svojim razgovorima, kako je istakao u saopštenju, on je podvukao važnost podrške zemljama Zapadnog Balkana, pošto su to tranzitne države, a trenutno nemaju sporazume sa zemljama porekla o readmisiji.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?