:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2023   15:14

0

146

"Neka učine nešto da ne bi došlo do neželjenih posledica"

Miloica Đoković i Dragoš Mićović, očevi pretučenih momaka Lazara i Đorđa poručili su sa današnjeg mirnog protesta u Jošanici kod Leposavića da će, ukoliko kosovski specijalci nastave da se ponašaju prema Srbima kao da su u getu i zarobljeništvu, radikalizovati protest jer, kako su naveli, srpski narod više neće trpeti teror Prištine.

Miloica Đoković, otac pretučenog Lazara, rekao je da su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije njegovog i komšijinog sina pretukli bez ikakvog povoda.

Đoković je uputio molbu kosovskim institucijama, KFOR-u, Euleks da spreče ovo, kako je rekao “banditsko” nasilje.

“To nije policija, to su banditi i kriminalci, a ne mi , kako nas nazivaju. Neka učine nešto da ne bi došlo do neželjenih posledica”, poručio je Đoković.

Prema rečima Dragoša Mićovića, oca pretučenog Đorđa na protest su domaćini iz sela Jošanica koji ceo život rade i pošteno se bore da opstanu na ovom prostoru, a koje vlada iz Priština naziva kriminalcima i banditima.

Mirnom protest prisustvovali su pretučeni mladići koji su se zahvalili na podršci okupljenom narodu.

"Hvala svima koji su došli da nas podrže. Hoćemo da pokažemo da ne možemo više da trpimo teror, ni krivi ni dužni”, rekao je Lazar Đoković.

Đorđe Mićović takođe je zahvalan na pruženoj podršci.

“Na skupu je 80 odsto roditelja koji ne bi želeli da se bilo kome desi ono što se desilo nama”, rekao je Đorđe.

U sali Opštine Leposavić danas je ombudsman Kosova Naim Ćeljaj razgovarao sa meštanima sela čija je imovina ekspropriisana, pa je otac povređenog Đorđa, Dragoš Mićović govorio o ovom slučaju.
Pozvao je ombudsmana i novinare iz medija na albanskom jeziku da dođu na protest, ali se, osim novinara RTK niko se na protest nije pojavio niti interesovao za ovaj slučaj.

Đokovića i Mićovića maltretirali su i tukli pripadnici Specijalne policije Kosova u selu u kome žive, bez ikakvog razloga, što je dovelo do zabrinutosti  i straha kod meštana ovog i okolnih sela. 

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMJošanicaprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva