:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2020   10:48

0

119

Neki misle nek "padne" Kosovo, samo nek padne i Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da neki njegovi politički oponenti pred izbore "rešenje" za KiM vide u referendumu na kome bi se reklo da je Kosovo Srbija, što, inače, već stoji u Ustavu, dok oni koji bojkotuju izbore i ne brinu za Kosovo, već se samo nadaju da će on "pasti" na tom pitanju.

Gledao je, kaže, sinoć predizbornu emisiju u kojoj su gostovali njegovi politički protivnici, trudeći se da čuje nešto iz njihog programa, ali je, dodaje, video samo kako su se ujedinili protiv njega.

"Nije bilo važno što Ugljanin govori o srpskoj hegemoniji, o fašističkoj tvorevini, jer im je bilo važno da se govori protiv Vučića, a ne da se uradi nešto za zemlju", primetio je.

Zato se, kaže, danas i oni koji bojkotuju izbore i njihovi "medijski pomagači" nadaju potpunoj legalizaciji srpske propasti na Kosmetu, za šta bi njega optužili i rekli da su "dočekali Vučića", dok ih baš briga za KiM".

"To je - nećemo da se borimo, nećemo da pomognemo državi, rešićemo se kamena oko vrata, ali rešićemo se i Vučića", dodao je predsednik.

Vučić je rekao takođe da ne vidi kako bi se pitanje Kosova i Metohije, u trenutnoj situaciji, moglo rešavati na referendumu, kako to predlažu neki od njegovih političkih oponenata, jer ne zna šta nam ko nudi, te o čemu bi se građani izjašnjavali.

“Šta nam ko nudi? Šta bi bilo pitanje na referendumu”, upitao je Vučić, komentarišući navode pojedinih opozicionih lista da rešenje za KiM vide - na referendumu.

“Kada ih pitate - šta ćete da uradite sa KiM, kažu - da idemo na referendum, da kazemo da je KiM Srbija. Za to ne moramo na referendum, imamo to već u Ustavu. I šta ćemo onda? Da kažemo Amerikancima, Evropljanima da nećemo ni da razgovaramo? Pa, onda kažite ljudima i šta su posledice”, naveo je Vučić.

A, posledice, ističe, mogu da budu i sukob sa Albancima i da “vraćamo našu decu u sandicima”, što, ističe, nikako ne želi.

Zato i pregovaramo, poručio je predsednik Srbije.

“Šta ćemo da radimo ako nas izoluju svi? Hoćete sankcije kao 90-ih da nemamo investicije? Ja u tome neću da učestvujem”, rekao je Vučić.

Naveo je i da se više borio i uradio za Kosovo i Metohiju od svih koji ga optužuju da će da izda KiM.

Dodao je da su zato i važni izbori 21. juna, jer bi se svi drugi, ako budu mogli, ujedinili protiv njega.

Izvor: Танјуг

KiMVučićdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva