:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 22, 2019   11:19

0

290

Nema nade za pronalaženje preživelih u nesreći u Kerču

Nema više šansi da budu pronađeni preživeli u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, saopštila je kancelarija za medije ruske Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu.

"Od šest časova jutros, ova operacija je prekvalifikovana sa spasilačke operacije u potragu, jer nema nade da budu pronađeni preživeli", kazao je portparol te agencije, prenosi Tass.

Požar je izbio juče na dva broda nakon što se na jednom od njih dogodila eksplozija, saopštila je tada pres-služba Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu Rusije, a preneo je Rojters.

Vatra još nije sasvim ugašena. Na oba broda bio je 31 čovek, poginulo je 14 osoba, a spaseno 12.

Zvaničnik turskog konzulata u Novorosijsku izjavio je da su, od spasenih 12 članova posade broda iz Kerčkog moreuza, osam njih državljani Turske.

"Znamo da je osam turskih državljana spaseno... Tela (poginulih koja su pronađena) nisu identifikovana", rekao je turski diplomata. Prema njegovim rečima, svi spaseni su na brodovima i još nisu prevezeni u luku u Kerčkom moreuzu. 

Turski državljani nisu teško povređeni i primili su lekarsku pomoć.

U nesreći je poginulo 14 osoba, spaseno njih 12, a za preostalima se tragalo.

Prema prvim podacima, uzrok požara na tankerima s prirodnim tečnim gasom je pretakanje goriva.

Na jednom od njih, pod nazivom "Kendi", nalazila je posada od 17 članova, među kojima devet turskih i osam indijskih državljana.

Drugi brod, "Maestro", imao je posadu od 14 članova – sedam turskih i sedam indijskih državljana, navodi Tas.

U međuvremenu, izvor iz lokalne službe za vanredne situacije rekao je ruskoj agenciji da je, na mestu na kojem se nalaze brodovi koji gore, zabranjeno usidriti se.

Izvor: Танјуг

Kerčki moreuzBrodoviPožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva