:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2019   8:43

0

370

Nemačka obaveštajna služba čuva Ejupija?

Nemačka obaveštajna služba BND čuva Fljorima Ejupija, koga srpske vlasti sumnjiče da ima veze sa ubistvom Olivera Ivanovića, piše "Srpski telegraf".

Prema saznanju lista, BND je Ejupiju pomogla da doputuje na Kosovo preko Tirane i istim putem se vrati nakon izvršenja zločina.

Ejupi je, kako navodi list, sve vreme svog boravka na teritoriji Kosova imao podršku nemačkih obaveštajaca i njihovih saradnika na terenu.

On se tereti da je odgovoran i za podmetanje bombe pod autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva 2001. godine, u kome je poginulo 12 ljudi.

Kako navodi "Srpski telegraf", Ejupi je u kontaktu sa BND duže od 15 godina.

List navodi, pozivajući se na navodne podatke srpskih obaveštajnih službi, da je Ejupi oslobođen na suđenju za bombaški napad u Podujevu, u kom je poginulo 12 Srba, upravo zbog urgencija Nemačke, iako protiv njega postoji mnogo dokaza.

"Ejupi je odgovoran za još nekoliko atentata na Kosovu. U početku je bio deo plaćeničke ekipe Kadrija Veseljija, ali ga sada u potpunosti kontroliše nemački BND. Zbog toga i boravi u Nemačkoj i pod njihovim je punim nadzorom. Kakve sve poslove i za koga obavlja, teško je utvrditi, međutim, ono što pouzdano znamo jeste da je poslednji put na Kosovu bio baš u vreme likvidacije Ivanovića i da su i dolazak i napuštanje teritorije KiM logistički pokrili Nemci", rekao je neimenovani izvor lista iz srpskih bezbednosnih struktura.

Izvor: RTV, T a n j u g , Srpski telegraf

BNDEjupiKosovoubistvo Ivanovićabombašautobus NišekspresPodujevo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva