:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 03, 2019   17:56

0

203

Nemački novinari upozoravaju kolege: Ne putujte u Tursku

Udruženje nemačkih novinara upozorilo je danas izveštače i blogere da ne putuju u Tursku, čak ni na odmor, a kao razlog navode prošlonedeljno pritvaranje nemačkog državljanina u toj zemlji zbog poruka objavljenih na Fejsbuku u kojima se zalaže za nezavisnu kurdsku državu.

U današnjem saopštenju Nemačka federacija novinara pozvala je kolege da pre nego što isplaniraju putovanje u Tursku provere da li su pominjali tursku politiku u svojim izveštajima ili na društvenim mrežama i da, u slučaju bilo kakve sumnje s tim u vezi, izaberu drugu destinaciju, prenosi AP.

Nemački mediji su ranije naveli da su nemačkog državljanina turske vlasti pritvorile na osnovu optužbi da je odgovoran za terorističku organizaciju nakon što je na Fejsbuku objavio poruke u korist nezavisne kurdske države.

Prema tvrdnjama nemačkih medija, neimenovani nemački državljanin je u međuvremenu pušten, ali mu je naloženo da ostane u Turskoj.

Odnosi između Nemačke i Turske pogoršani su nakon što su turske vlasti pritvorile više nemačkih državljana u okviru oštrih mera posle neuspelog pokušaja puča 2016, a među pritvorenima je bilo i novinara, koji su u međuvremenu pušteni, podseća američka agencija.

Izvor: Танјуг

NemačkaUdruženje novinara
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva