:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2015   12:05

0

170

Nemci prave elektromobile u Kragujevcu?

Delegacija German-E-Cars boravila je danas u Kragujevcu, gde je u Regionalnoj privrednoj komori razgovarala sa članicama Regionalnog automobilskog klastera centralne Srbije.

"Sem ulaganja u osavremenjavanje tradicionalne proizvodnje radi zadovoljavanja zahteva međunarodnog tržišta i evropskih standarda, ispitujemo mogućnosti da u Srbiji pokrenemo i proizvodnju električnih namenskih vozila. Posebno smo zainteresovani za stratešku saradnju sa ovdašnjim univerzitetima i tehničkim školama", najavio je Frank Laber, direktor kompanije.

Za nas je od posebne važnosti što kompanija German-E-Cars nije zainteresovana da ovde dođe zbog jeftine radne snage ili da bi nešto kupila a potom prodala, već da tu dugoročno ostane, da strateški sarađuje sa našom privredom, podiže njenu konkurentnost i obezbedi transfer najmodernijih tehnologija našim preduzećima, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

German-E-Cars je privatna kompanija posebno fokusirana na proizvodnju voznog parka za aerodrome, koji se novim regulativama za zaštitu životne sredine obavezuju da svoja vozila (84, od ketering vozila do autobusa) prebacuju na električni pogon.

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva