:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2019   15:59

0

152

Nenad Jezdić dobitnik nagrade "Miloš Žutić"

Uglednu glumačku nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije - Nagradu "Miloš Žutić" za 2018. godinu dobio je dramski umetnik Nenad Jezdić, za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada će mu biti uručena u nedelju 22. septembra, odmah nakon izvođenja predstave Kralj Betajnove, na sceni Ljuba Tadić JDP-a.

Glumac Nenad Jezdić je 24. laureat Nagrade "Miloš Žutić", koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na našim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u pozorišnoj sezoni.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 01. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odluku doneo 13. juna 2019. godine,  radio je u sastavu: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik Žirija).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića - rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu - rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda,navodi se u saopštenju Udruženja dramskih
umetnika Srbije. 

Izvor: Танјуг

Nenad Jezdićglumacnagrada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva