:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 23, 2019   8:24

0

182

Nenadu Jezdiću nagrada "Miloš Žutić"

Nagrada "Miloš Žutić" Udruženja dramskih umetnika Srbije za 2018. godinu svečano je uručena Nenadu Jezdiću nakon predstave "Kralj Betajnove" na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Jezdić je 24. laureat nagrade koja se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na domaćim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u protekloj pozorišnoj sezoni.

Jezdić je zahvalio žiriju, direktorki pozorišta, reditelju i ansamblu.

"Obradovali ste mene i moju porodicu, ova nagrada mi je izuzetno dragocena i ona me osnažuje, raduje i krepi u mnogostrukosti poslova koje radim. Ona je putokaz da bazični posao obavljam kako valja. Za mene ona predstavlja samo predah u maratonu, mesto gde ću da zastanem i osvežim se na svom delovanju na pozorišnim scenama", rekao je Jezdić.

Nagrađen je za ulogu Jožefa Kantora u predstavi "Kralj Betajnove" Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odlučio o dobitniku sredinom juna, a radio je u sastavu Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića - rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu - rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, i novčanog iznosa.

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Izvor: RTS

Nenad Jezdić"Miloš Žutić"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva