:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 21, 2019   16:23

0

229

Neprijateljske izjave vrha Hrvatske povodom presude Karadžiću

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da su izjave predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića povodom presude Radovanu Karadžiću još jedan dokaz neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Miodrag Linta kaže da Plenković i njegova Vlada žale što žalbeno veće suda u Hagu nije utvrdilo povezanost Karadžića s političkim i vojnim vrhom tadašnje SRJ.

"Pored toga, Plenković je izrekao bezočnu laž da je presuda Karadžiću tobože prilika za suočavanje s prošlošću i odbacivanje velikosrpske politike i ideologije", saopštio je Linta.

Predsednik Saveza Srba iz regiona dodaje da je istovremeno hrvatska predsednica izrekla "vrhunsku laž" da je Karadžić bio jedan od ideologa i izvršilaca tzv. velikosrpske politike.

Prema njegovim rečima nikakve laži Kitarovićeve i Plenkovića i drugih hrvatskih zvaničnika ne mogu, međutim, da sakriju nepobitnu činjenicu da je "proustaška politika režima Franje Tuđmana bila glavni uzrok rata u Hrvatskoj i zajedno sa politikom stvaranja unitarne BiH Alije Izetbegovića glavni uzrok rata u Bosni i Hercegovini".

Hrvatskoj predstoji bolan proces suočavanja sa prošlošću i odbacivanja proustaške politike i ideologije koja je prisutna u svakom segmentu društva od politike do kulture i sporta, poručio je Linta.

Izvor: RTS

Miodrag Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva