:

:

TV Most

clock

Decembar 10, 2023   19:05

0

93

Netanijahu: Predaja desetine Hamasovih teorista je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da se u proteklih nekoliko dana "desetine Hamasovih terorista" predalo izraelskim snagama, što, kako je ocenio, predstavlja  "početak kraja Hamasa".  

"Proteklih dana desetine Hamasovih terorista predalo se našim snagama. Položili su oružje i predali se našim hrabrim borcima", rekao je Netanijahu u video obraćanju, a prenosi Tajms of Izrael. 

On je naveo da to što su se Hamasovi borci predali izraelskim snagama pokazuje neuspeh Hamasa i njegove borbe protiv Izraela.  

"Biće potrebno još vremena, rat je i dalje u punoj snazi, ali ovo je početak kraja Hamasa. Kažem teroristima Hamasa: Gotovo je. Nemojte da ginete za (lidera Hamasa Jahju) Sinvara. Predajte se - sada", rekao je Netanijahu. 

Savetnik za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi ranije je kazao da Izrael "nema drugu opciju nego da eliminiše" Hamas i ubije lidera te organizacije Jahju Sinvara. 

Foto: Tajms of Izrael 

On je odbacio pisanje medija da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena zatražila od Izraela da do kraja godine okonča vojne operacije u Pojasu Gaze.

IDF je saopštila da je ubila novog komandanta Hamasovog bataljona Šejaja

IDF je saopštila da je danas u vazdušnom napadu na pojas Gaze ubila novog komandanta Hamasovog bataljona Šejaja.

Emad Karika je nedavno zamenio Visama Farhata, nakon što je ovaj poginuo u izraelskom vazdušnom napadu 2. decembra.

Foto: X / IDF

IDF kaže da je Karika ranije služio kao zamenik komandanta bataljona Šejaja, od 2019.

Hagari: Otkrivena velika mreža tunela i kancelarija lidera Hamasa u Gazi

Izraelska vojska otkrila je veliku mrežu tunela u gradu Gazi i kancelariju lidera Hamasa Jahje Sinvara, ispod takozvanog Palestinskog trga, izjavio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari.

"Na području Palestinskog trga nalaze se kancelarija Jahje Sinvara, vladine kancelarije, imovina visokih zvaničnika Hamasa, a postoji i mreža terorističkih tunela", rekao je Hagari.

On je naveo da su izraelski vojnici nedavno zauzeli područje Palestinskog trga, prenosi Tajms of Izrael. 

Hagari je rekao da su vojnici, koristeći obaveštajne podatke, locirali mrežu "strateških tunela" u tom području, koje je, kako tvrdi, povezano sa bolnicom Šifa. 

Foto: IDF

"Ovo je područje glavnog komandnog centra, gde su visoko pozicionirani članovi Hamasa bili 7. oktobra i tokom borbi, i tokom sukoba su se preselili u druga područja", rekao je Hagari. 

On je dodao da izraelska vojska nastavlja da istražuje mrežu tunela u toj oblasti.

Izvor: T a n j u g, TV Most

IDFHamasNetanijahu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva