:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2020   19:29

0

138

Netanjahu se u utorak obraća žiteljima Kosova, da li će proglasiti priznanje

Dve nedelje nakon sporazuma u ​​Vašingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Prištine i otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratiće se žiteljima Kosova video-porukom, prenose prištinski mediji. To će učiniti u utorak, 15. septembra, povodom Roš Hašane, proslave jevrejske Nove godine.

Video-poruka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua žiteljima Kosova i jevrejskoj zajednici biće prikazana tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su postavili organizatori, pored video-poruke premijera Netanjahua, tokom ceremonije može da se uspostavi i direktna veza sa izraelskim premijerom.

Na ceremoniju su pozvani kosovski predsednik Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdulah Hoti. Događaju u Prištini će prisustvovati i glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator ovog događaja.

Hoti je imao telefonski razgovor sa izraelskim premijerom 4. septembra u Beloj kući, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tokom tog razgovora, kojim je najavljeno uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom, Hoti je Netanjahuu potvrdio otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu.

Vest o tome američki predsednik objavio je na Tviteru nekoliko minuta nakon sastanka.

Izvor: RTS

NetanjahuKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva