:

:

TV Most

clock

Jul 15, 2019   21:29

0

60

Netanjahu: Stav EU o Iranu podseća na propalo predratno mirenje sa nacistima

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu osudio je odgovor Evropske unije na iransko kršenje ograničenja utvrđenih nuklearnim sporazumom, ocenivši da on podseća na propalu diplomatiju vođenu sa nacističkom Nemačkom uoči Drugog svetskog rata.

Video-izjava izraelskog premijera objavljena je nakon što je Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini poručila da niko od strana koje su ostale u nuklearnom sporazumu s Iranom potpisanim 2015. ne smatra povećano obogaćivanje uranijuma "značajnim nepridržavanjem sporazuma".

"(To me) podseća na evropsko mirenje iz 30-ih godina prošlog veka. I tada je, takođe, bilo je onih koji su zabadali glavu u pesak i nisu videli opasnost koja se približavala", naveo premijer Izraela, prenosi Rojters.

Agencija podseća da je Netanjahu nuklearne projekte Irana često ocenjivao smrtnom opasnošću po Izrael i svet, dok je Iran tvrdio da ne želi da napravi nuklearnu bombu.

"Čini se da ima onih u Evropi koji se neće probuditi sve dok iranske nuklearne rakete ne padnu na evropsko tlo. Ali, tada će biti kasno, naravno", upozorio je Netanjahu.

Izvor: Танјуг

Netanjahu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva