:

:

TV Most

clock

Oktobar 25, 2021   10:49

0

160

Nevakcinisani igrači ipak mogu na Australijan Open?

Nevakcinisani teniseri verovatno će moći da učestvuju na Australijan openu, iako su zvaničnici države Viktorije tvrdili da to neće biti moguće.

Kako prenose svetski mediji, potencijalna promena uslova za dolazak na Australijan open može omogućiti nevakcinisanim igračima da se takmiče na prvom teniskom gren slem turniru 2022. godine nakon što su provedu 14 dana u karantinu.

Prošle nedelje, zvaničnici su rekli da igrači koji nisu primili dve doze vakcine protiv koronavirusa, verovatno neće dobiti dozvolu za turnir od 17. do 30. januara u Melburn Parku.

Kako prenose Njujork Tajms i melburnske novine "Ejdž", rano u ponedeljak, procureo je mejl koji je stigao na adresu WTA, u kom se objašnjavaju pravila učešća za vakcinisane i nevakcinisane igrače, gde se sugeriše da će nevakcinisanim igračima verovatno biti odobrena viza, ali da moraju da provedu dve nedelje u izolaciji u karantinu.

Potpuno vakcinisani igrači ne bi morali da idu u karantin, a u mejlu se navodi da Teniska federacija Australije još uvek radi sa vladom na detaljima, pošto se očekivalo da država Viktorija postigne cilj vakcinacije od 90 odsto odrasle populacije do sledećeg meseca.

Navedeno je da će igračima biti dozvoljeno da počnu da dolaze u Australiju od 1. decembra.

Ove informacije su još uvek nezvanične i očekuje se da ih uskoro ozvaniče iz vlade države Viktorija.

Izvor: Танјуг

tenisAustralijan openvakcinacijaigrači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva