:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2019   20:55

0

304

Nevreme u Beogradu, pojedine ulice pod vodom i deo auto-puta poplavljen

Zbog obilne kiše koja je danas posle podne pala u Beogradu, deo auto-puta na Novom Beogradu je poplavljen, a automobili se otežano kreću ili stoje zbog visine vode. Ponegde u Beogradu i oko 60 litara kiše za sat i po, saopštio RHMZ. 

Zbog jakih pljuskova prilazi Beogradu su gotovo skroz zakrčeni, pa su kolone automobila dugačke po nekoliko kilometara.

Na društvenim mrežama korisnici iz različith delova Beograda okačili su snimke poplavljenih ulica, oborenog drveća, a u pojedinim delovima Novog Beograda došlo je i do nestanka struje.

U pojedinim delovima Beograda palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, rečeno je T a n j u g u   u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Padavine su bile neujednačene i na levoj obali Dunava, odnosno u Borči, Kotežu...palo je više od 50 litara po metru kvadratnom, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

Od 1. do 23. juna, navode u RHMZ, palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Mestimično je padao grad, ali veoma slabog intenziteta i nije počinio nikakvu materijalnu štetu .

U nastavku večeri očekuje se nastavak padavina niskog intenziteta, ističu u Zavodu.

Izvor: RTS

BeogradkišanevremepoplaveRHMZ
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva