:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2024   10:13

0

63

Nezadovoljni poljoprivrednici iz cele Grčke krenuli organizovano prema Atini

Nezadovoljni poljoprivrednici iz cele Grčke krenuli su prema Atini po strogo organizovanom planu usaglašenom sa policijom.

Precizno je utvrđena trasa kretanja poljoprivredne mehanizacije kroz centralne kvartove Atine u nastojanju da se ograniče neprijatnosti za građane, međutim mnoge saobraćajnice u centru grada biće povremeno zatvarane tokom prolaska poljoprivrednih vozila iz bezbednosnih razloga, prenosi portal Katimerini.

Procenjuje se da će povorka poljoprivrednih vozila stići na Trg Sintagma posle 17.30 po lokalnom vremenu, a nakon toga uslediće obraćanja zvaničnih predstavnika poljoprivrednika uz planirano predstavljanje zvanične rezolucije.

"Ovde smo da saslušamo njihove zahteve", naglasio je Pavlos Marinakis predstavnik grčke vlade dodajući da su "mogućnosti iscrpljene i da nema osnova za preterana očekivanja".

Procenjuje se da će miting biti završen večeras oko 22 časova po lokalnom vremenu, ali će poljoprivredna mehanizacija, iz bezbednosnih razloga ostati parkirana na Trgu Sintagma preko noći i krenuti iz Atine u sredu ujutro.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

Grčkapoljoprivredniciprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva