:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Januar 13, 2022   8:10

0

183

Ni danas neće biti odluke ministra o deportaciji Đokovića

Premijer Australije Skot Morison izjavio je danas da će odluku o tome da li će Novaku Đokoviću biti uskraćena viza za Australiju doneti ministar za imigracije Aleks Hok.

Prethodno je objavljeno da Morison, nakon sednice vlade, neće govoriti o statusu Đokovića.

"To je pitanje za ministra Hoka, on će o tome odlučiti", rekao je kratko Morison na konferenciji za novinare, ne želevši da komentariše ništa više u vezi situacije sa Đokovićem.

Organizatori Australijan opena pomerili su glavni žreb za posle 06.15 sati po srednjoevropskom vremenu, očekujući da bi Morison mogao da kaže konačan status Đokovića, ali se to nije dogodilo.

Premijer Morison je, umesto o Đokoviću, pričao o kovid situaciji u Australiji.

On je rekao da cilj vlade nije da spreči svakoga da se ne zarazi.

"To nije realno, niti praktično izvodljivo", kazao je on.

Morison je naveo da je cilj svake vlade da ublaži pritisak na bolnice i da ojača snagu zdravstvenog sistema.

 On je dodao i da će Australija ublažiti antikovid mere u nekim granama industrije.

Stav vlade prema vakcinaciji se nije promenio

Premijer Australije  izjavio je danas da se stav vlade prema vakcinaciji u toj zemlji nije promenio.

Kada je na konferenciji za novinare upitan da li se nešto zna o statusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Morison je potvrdio da se ništa nije promenilo od utorka i da australijski ministar za imigracije Aleks Hok i dalje razmatra da li da otkaže Đokoviću vizu, preneo je "Sidnej Morning Herald".

"Pozvaću se na poslednju izjavu ministra Hoka da je pozicija ista. Ovo su pitanja za to ministarstvo, koje može da razmatra ministar Hok, i ne bih više pričao o tome trenutno", dodao je Morison.

Ni danas neće biti odluke ministra o deportaciji Đokovića

Aleks Hok, ministar za imigracije u Federalnoj vladi Australije, ni danas neće doneti odluku o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića, potvrđeno je "Ejdžu" i "Sidnej morning heraldu". Hok i dalje razmatra odluku da iskoristi diskreciono pravo kao ministar i naloži deportaciju Đokovića, ali je potvrđeno da to neće učiniti danas.

To znači da će se saga o deportaciji i vizi Novaka Đokovića u Australiji preneti i na sedmi dan, prenose australijski mediji.

Kako se navodi, ministar Hok i dalje razmatra situaciju i odluku nije mogao da donese uprkos tome što je očekivano da isto uradi pred početak žreba za Australijan open.

Srbin je, u međuvremenu, nastavio sa pripremama za prvi grend slem sezone i održao novi trening na terenu "Rod Lejver arene".

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a u muškoj konkurenciji titulu bi trebalo da brani upravo Đoković.

10:14 - Novak već spremio žalbu – ponovo će se ići na sud

Novak Đoković će odmah uložiti žalbu i tražiti pravdu na sudu, ako Aleks Hok odluči da ga deportuje iz Australije.

Australijski "Ejdž" prenosi da su Australijanci planirali žreb bez Đokovića, ali je on na kraju održan sa njim i odluka o deportaciji biće donesena u petak.

Izvor blizak Đokoviću govorio je za "Ejdž" rekao je da ako Hok odluči da ga deportuje, da će se Novak odmah žaliti na sudu jer imaju dokaze zašto ne bi trebalo da ga deportuju.

Izvori "Ejdža" prenose da Hok još prolazi kroz dokumentaciju koju su Novakovi advokati dostavili u sredu i da je zato odložio odluku za jedan dan.

Ako Hok odluči da ga deportuje, Novakov tim će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, a oni se nadaju da će suđenje početi u subotu i da će sve rešiti u nedelju.

Ubeđeni su u to jer Australijan open počinje u ponedeljak i više nema vremena za čekanje zbog početka turnira.

Neimenovani političar iz Vlade je za "Ejdž" rekao da je Hok blizu odluke da mu poništi vizu i da ga deportuje, a to će smanjiti vreme za pripremu za novi odlazak na sud.

Ne zna se da li će po eventualnoj odluci Hoka Đoković biti vraćen u imigracioni hotel.

Izvor: T a n j u g, B92

tenisAustralija openĐoković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva