:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2021   17:55

0

159

Nikolić (DPS): Nećemo prisustvovati sednici, nemaju većinu

Portparol opozicione crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić saopštio je da klub poslanika te stranke neće prisustvovati sednici skupštine koja je zakazana za 20. januar jer, prema njihovom stavu, nema zakonskih uslova za njeno održavanje.

 

Nikolić je za Radio Crne Gore ocenio da je na prethodnoj sednici 28. decembra došlo do jedne vrste pravnog nasilja u kojoj ta stranka tada nije htela da učestvuje, kada je, kako je naveo, sednica počela bez kvoruma, a potom je predsednik Skupštine, kršeći zakon, preuzeo nadležnosti Državne izborne komisije (DIK).

"U ovom trenutku, parlamentarna većina ne postoji pošto ima svega 40 poslanika, jer je Suada Zoronjić nezakonito naimenovana na mesto poslanika", rekao je Nikolić.

Skupština Crne Gore usvojila je 29. decembra 2020. više zakona i izmena zakona, između ostalog, izmene i dopune spornog Zakona o slobodi veroispovesti, a poslanici opozicije nisu prisustvovali sednici.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše i vratio je na ponovno odlucivanje sve zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra.

Na sednici zakazanoj za 20. januar odlučivaće se ponovo o zakonima koje je Đukanović odbio da potpiše.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraDPS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva