:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2023   17:00

0

133

Nikolić u selu Novake: Podsticajnim sredstvima Kancelarija za KiM pomaže razvoj domaćinstava u pokrajini

Predstavnice Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Milena Parlić, u okviru trodnevne posete pokrajini, posetile su nekoliko povratničkih porodica u selu Novake, nedaleko od Prizrena.

„Obišli smo porodicu koja je uz pomoć lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila stado alpskih koza i građevinski materijal kao podstrek za razvoj domaćinstva i dalji život. Ovim putem želim da pozovem sve građane Kosova i Metohije da prate konkurse Kancelarije za KiM i lokalne samouprave i da na primeru ovog vrednog domaćina dobiju ideje kako da svojim radom i podsticajnim sredstvima koja dodeljujemo, stvore sebi i svojoj porodici  bolju budućnost“, istakla je Nikolić i dodala da Kancelarija za KiM preko lokalnih samouprava raspisuje konkurse za dodelu podsticajnih sredstava u oblastima poljoprivrede, privrede i stočarstva.

Porodica Branka Gligorijevića, koja se u selo Novake vratila marta 2003.godine, kada se vratilo ukupno 57 porodica sa 117 članova, danas je jedina srpska porodica koja u ovom selu živi sa decom.

„Pregrmeli smo 1999. i 2004.godinu i bilo nas je mnogo više tada, a sada je ovde ostalo svega 9 porodica tokom zime, a leti nas bude više. Često me ljudi pitaju da li sam toliko hrabar da sa decom i unucima živim ovde al verujte uvek im kažem da ne možemo mi nigde dalje odavde, gde je naša dedovina“, istakao je Branko koji je izrazio veliku zahvalnost Kancelariji za KiM i Vladi Republike Srbije, koja im kontinuirano pomaže u svakom pogledu.

Obilaskom meštana sela Novake predstavnice Kancelarije za KiM završile su trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMKancelarija za KiMMilena ParlićDušica NikolićNovake
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva