:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2015   12:05

0

121

Nikolić i Diković o bezbednosnoj situaciji

"Predsednik Nikolić je istakao da je odgovornost Vojske Srbije da u skladu sa svojim obavezama koje im propisuju Ustav i zakon, po svaku cenu spreči bilo kakav pokušaj destabilizacije Republike Srbije i narušavanja sigurnosti njenih građana i istovremeno da zaštiti bezbednost svakog pripadnika Vojske", navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Vojska Srbije, u saradnji sa drugim bezbednosnim strukturama Republike Srbije, već je preduzela mere koje bi trebalo da obezbede da se sukobi iz regiona ne preliju na teritoriju Srbije.

Predsednik Nikolić je rekao da Srbija već duže vreme upozorava svoje partnere iz Evropske unije da je samo pitanje vremena kada će velikoalbanske terorističke grupe, ohrabrene promovisanjem nezavisnosti takozvanog "Kosova", pokušati da sprovedu u delo svoje planove o stvaranju "Velike Albanije" i da su poslednji događaji samo potvrda svega toga.

"Međutim, još uvek nije kasno da se Evropska unija potpuno i nedvosmisleno odredi prema velikoalbanskom terorizmu, da ga bezrezervno osudi i stane u zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih država u regionu", napominje se u saopštenju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva