Nikšić: Prijave protiv 23 osobe zbog auto-litije

:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2020   22:56

0

26

Nikšić: Prijave protiv 23 osobe zbog auto-litije

Nikšićka policija prekršajno je procesuirala 23 lica zbog organizovanja auto-litije ulicama Nikšića u nedelju, 2. avgusta, u znak protesta zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, saopšteno je večeras iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U događaju 2. avgusta učestvovalo je ukupno 130 vozila, navodi se u saopštenju.

Zbog isticanja zastave druge države, što je prekršaj prema Zakonu o javnom redu i miru, odgovaraće četiri osobe, tri osobe će odgovarati zbog nedoličnog ponašanja na javnom mestu, dok će jedno lice prekršajno odgovarati zbog omalovažavanja policijskog službenika, precizira se u saopštenju MUP-a.

Osim toga, kontrolom učesnika organizovane kolone, policijski službenici su utvrdili da je šest osoba upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, dok je sedam lica upravljalo neregistrovanim vozilima, a dva lica nisu postupila na propisani znak policijskog službenika.

Ovih 15 osoba će odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

U nekoliko gradova Crne Gore u nedelju uveče su održane auto-litije, u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti, koji Srpska pravoslavna crkva ocenjuje kaoudar na nju i njenu imovinu u Crnoj Gori.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva