:

:

TV Most

Foto: narodnopozoriste.co.rs

clock

April 07, 2015   12:05

0

142

Nismo odgovorni za otkazivanje baletskih predstava

Ministarstvo kulture i informisanja je "od početka godine do danas Narodnom pozorištu uplatilo blizu 223 miliona dinara za redovnu delatnost, što je 27 odsto ukupne sume planirane za ove namene na godišnjem nivou", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tanjug.

"Javnim iznošenjem netačnih podataka, v. d. upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić želi da prikrije sopstvenu odgovornost za nesavesno poslovanje i neispunjenje obaveza prema zaposlenima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo smatra da je "pravi razlog otkazivanja dve baletske predstave isključivo obustava rada baletskog ansambla usled neisplaćenih naknada, za šta je, po svim važećim zakonskim propisima, odgovorna uprava na čijem je čelu Dejan Savić".

U saopštenju se podseća da je u toku redovna zakonska procedura za izbor direktora Narodnog pozorišta, da je Upravni odbor na Javnom konkursu između devet kandidata izabrao Božidara Đurovića i da je Ministarstvo taj predlog prihvatilo i dostavilo Vladi Srbije na usvajanje.

"Profesionializacijom rukovodećeg kadra doći će i do rešavanja brojnih problema nagomilanih u prethodnom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Narodno pozorište juče otkazalo je izvođenje baletskih predstava "Slika Dorijana Greja" 6. aprila i "Žizele" 7. aprila.

Dejan Savić je pre nedelju dana na konferenciji za novinare povodom jedne dramske premijere, napomenuo da Narodno pozorište iako je već april, još nije potpisalo ugovor o sufinansiranju sa Ministarstvom kulture i da živi od sopstvenih para.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva