:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2019   17:53

0

192

Ništa od medalje - Poraz vaterpolista od Španije

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće se boriti za medalju na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvangdžuu pošto je u četvrtfinalnom duelu poražena od Španije 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2). Španci će za finale igrati protiv Hrvatske.

Podmlađeni sastav Srbije nije uspeo da parira raspoloženom vicešampionu Evrope. Mladi tim Dejana Savića od starta je jurio zaostatak, uvećan za pet razlike u drugoj deonici, što je kasnije bilo nedostižno protiv znatno iskusnijih Španaca.

Najefikasniji na meču bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, dok su na drugoj strani po dva dali Francisko Fernandez, Rožer Tahulj i Alberto Munaris.

"Delfine" sada čeka meč za plasman od 5. do 8. mesta dok Španiju u borbi za medalju čeka u polufinalu selekcija Hrvatske koja je savladala Nemačku 10:8.

Srbija: Rističević, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić.

Španija: Lopez-Pinedo, Munariz, Granados, De Toro, Kabanas, Larumbe, Baroso, Fernadez, Taul, Perone, Malarač, Bustos, Lorio. Selektor: Martin

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Mađarska - Australija i Italija - Grčka.

Izvor: Танјуг

vaterpolo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva