:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 17, 2015   12:05

0

128

Nišvil posetlo 150 hiljada ljudi

"Drago mi je da smo uspeli da sprovedemo ceo program do kraja bez obzira na jučerašnju kišu. Zaživeli su novi prateći program, a manifestacija je protekla bez ijednog incidenta", rekao je Blagojvić za Tanjug.

Blagojević je izdvojio kao najveći događaj festivala nastup "Sun Ra Arkestra".

"Neverovatno je da Nišlije posle ponoći slušaju free džez, to jeste najveći događaj festivala uz Solomona Barka, nekada. Tu je i Monty Aleksanadar, Amira Medunjanin, Wayne Escofery,Carmen Souza i drugi", istakao je Blagojević.

Važno je, kaže, da su zaživeli novi prateći sadržaji, a posebno "midnight stage", na kome se nije čula tehno dance muzika, već fank, soul, sving i na svirke je dolazila upravo publika kakvu je Nišvil želeo.

Iako je program festivala u potpunosti ostvaren, Blagojević je izrazio nezadovoljstvo ekonomskom stranom festivala, odnosno činjenicom da će i ove godine ostati dugovi koji će stajati do naredne godine.

On je rekao da je grad pružio najveću podršku i 20 milona koje je budžetom opredeljeno za Nišvil bilo odlučujuće za održavanje festivala.

Takođe je rekao i da je Ministarstvo turizma prepoznalo značaj i pomoglo sa tri miliona, dok je Ministarstvo kulture dalo, kako je rekao, samo milion.

Blagojević smatra da je Nišvilu potrebno više pomoći i bolje planiranje bužeta.

"Za početak bi mogli da otvorimo ispostavu u Bazelu i Malmeu za turiste koji direktno mogu da slete u Niš i vide jedan neverovatan festival i još gostoprimljiviji grad". rekao je Blagojević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva