:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 08, 2015   12:05

0

118

"Noć knjige" 12. put 12. juna od 17 do 24 sata

Manifestacija koja promoviše čitanje i knjigu, druga po veličini posle beogradskog Sajma knjiga, osim u Srbiji biće organizovana u Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca i u BiH i Crnoj Gori.

Kako je danas najavila direktor knjižarskog lanca Delfi Vesna Mihailović, popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 posto, za dve 30 posto, za tri 35 posto a za četiri i više - 40 posto. Kako u "Noći knjige" učestvuje i pedeset drugih izdavača, popusti na njihove naslove biće do 20 odsto. Strana izdanja će se prodavati sa popustom od 20 posto a gift program 10 posto.Popusti važe i na sajtu Delfi knjižara www.delfi.rs.

Pokrovitelj "Noći knjige" je sedmu manifestaciju za redom Eurobank Srbija čiji je predsednik odbora Dušan Mihailović rekao da je njegovoj kompaniji važno da promoviše prave vrednosti uključujući i čitanje koje je, kako je naveo, poslednja oaza mira u savremenom životu.

Urednica u Laguni Mina Kebin ukazala je na brojne, zanimljive nove naslove koji su pripremljeni za "Noć knjige" ali i kao štivo za godišnje odmore i izdvojila novi prevod kultnog romana Harper Li "Ubiti pticu rugalicu", "Svet leda i vatre" Džordža R.R. Martina, "Onlajn devojka" vlogerke Zoi Sag, poznatije kao Zoella, erotski "Indija Plejs" Samante Jang, "Dani lova" Džejmsa Patersona, "Kristalno leto" Filipa Kera, memoari Marija Vargasa Ljose koji će krajem meseca biti gost B eograda "Riba u vodi"...

Od domaćih pisaca, kao "must read" Kebin je izdvojila novi roman Dragana Velikića "Islednik", knjigu "Teslina pošiljka" Vanje Bulića koji ju je danas najavio kao zanimljiv istorijski triler, publicistiku Žarka Jokanovića "Nada Budisavljević: moja sestra Jovanka Broz"...

"Noći knjige" su se i ovaj put priključile mnogobrojne biblioteke sa popustima na godišnju članarinu od 30 do 50 posto.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva