:

:

TV Most

clock

Mart 25, 2019   16:08

0

183

Nova deonica Koridora 10 puštena u saobraćaj

Kod Pirota je puštena u saobraćaj alternativna deonica puta pored Koridora 10, koja spaja auto-put, industrijsku zonu i centar grada.

Deonica puta u dužini od 2.750 metara, izuzetno je važna za teretni saobraćaj, jer se rasterećuje glavni putni pravac i omogućava direktan ulazak u industrijsku zonu Pirot.

"U 'Tigar tajers' svakodnevno ulazi na desetine kamiona različitih dobavljača, podizvođača i izlazi 40 kamiona guma za tržišta širom Evrope. Ova konekcija pojednostaviće saobraćaj, rasteretiti naš unutrašnji transport i rasteretiti transport u gradu i što je veoma važno za sve nas učiniti saobraćaj mnogo bezbednijim za sve učesnike", ističe Milena Tošić, direktor službi podrške "Tigar tajersa".

Vrednost radova na ovoj deonici je dva miliona evra.

"Na toj deonici auto-puta i ovog paralelnog, nekomercijalnog puta je izgrađeno ukupno 22 mosta, skoro četiri kilometara regulacije reke, imamo osvetljenje celokupnog paralelnog puta i radimo opremanje dva tunela 'Sopot' i 'Sarlah'", navodi Aleksandar Senić, direktor sektora izgradnje JP "Koridori Srbije".

U "Koridorima Srbije" kažu da će istočni krak Koridora 10 od Crvene reke do granice biti potpuno u funkciji pre početka turističke sezone. To je važna činjenica, jer samo u toku letnjih meseci, ovim pravcem prođe preko dva miliona vozila.

Izvor: Танјуг

koridor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva