:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 09, 2021   15:36

0

176

Nova kuća za braću Radosavljević uz podršku Kancelarije za KiM (video)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbediće sredstva za izgradnju nove kuće braći Radosavljević u Uliju kod Leposavića. Stariji Lazar, učenik četvrte godine srednje škole, i mlađi Božidar, teško bolestan, ostali su nedavno i bez oca koji se brinuo o njima. Nova kuća biće na temeljima stare, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju urediće prilaz i asfaltiranju put.

Na zahtev opštine Leposavić Kancelarija za KiM napraviće novu kuću Lazaru i Božidaru Radosavljeviću iz Ulija kod Leposavića.

Braća Radosavljević nedavno su ostala bez drugog roditelja pa je starateljstvo nad njima preuzeo rođak Časlav.

“Opština se uključila oko izgradnje kuće odmah, jer opština je njima dodelila stan ali taj stan su oni odbili da prime zato što ne bi da menjaju mesto prebivališta. Evo danas su došli iz opštine, tu se uključila i Kancelarija za KiM da pomogne da se napravi ta kuća i da ovim momcima bude olakšan život”, kaže za TV Most Časlav Radosavljević, staratelj.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa predstavnicima Centra za socijalni rad obišao je braću Radosavljević i pored gradnje kuće za bolesnog Božidara obećao je i pomoć u lečenju od teških bolesti ubog kojih je slep i ne hoda.

“Razlog našeg današnjeg dolaska jeste da ih obradujemo na neki način i da im ukažemo da je država Srbija, Kancelatija za KiM spremna da obezbedi finansijska sredstva za izgradnju kuće i da na taj način stvorimo adekvatne uslove za život ovih mladih ljudi. Naša dužnost i obaveza jeste da vodimo računa o ovim mladim ljudima, da ih izvedemo na put. Nije nimalo lako niti Lazaru jer ima brata Božidara koji je rođen sa smetnjama, ne može da se kreće. Mi smo tu, sa nama je danas bio i direktor škole da pomognemo sve što je neophodno da Lazar završi školu”, rekao je za TV Most Todić.

Radovi na kući počeće sredinom septembra i biće završeni do kraja godine. Posle izgradnje kuće na temeljima stare, Kancelarija za KiM uradiće i asfaltni put i urediti prilaz.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva