:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2019   11:39

0

155

Nova “probijačica” za JKSP “Zvečan”

Gradonačelnik Opštine Zvečan Vučina Janković uručio je Javno-komunalo-stambenom preduzeću „Zvečan“ ključeve multifunkcionalnog  kamiona – probijačice, vrednosti preko 50.000 evra.

Kako je  Janković napomenuo ovo je od velikog značaja za to preduzeće, jer će to značiti uštedu sredstava, koja su dosad izvdvajana za iznajmljivanje ove mašine.

„Ovo je jedna u nizu donacija sa ciljem da se podigne kvalitet usluga koje JKSP „Zvečan“ pruža građanstvu. Ona je važna i u finansijskom smislu. Ako uzmete u obzir da se ovakav kamion dosad iznajmljivao i po nekoliko puta mesečno, možete samo zamisliti koliko je to koštalo i ovo preduzeće i samu Opštinu. Ovde nećemo stati i nastavićemo sa donacijama“, rekao je Janković.

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević  ističe značaj ovakve donacije posebno kad se uzme u obzir starost kanalizacione mreže i česti kvarovi u sistemu vodosnabdevanja koji su počeli da se javljaju nakon propuštanja vode iz Regionalnog vodovoda u Gazivodama. „Imamo problema sa kanalizacijom i sekundarnom vodovodnom mrežom ovde u Zvečanu. Nakon puštanja u rad Vodovoda, kvarovi su gotovo svakodnevni. Nabavkom probijačice ovi problemi će se mnogo brže rešavati“, istakao je Todosijević.

Direktor JKSP „Zvečan“ Dejan Vasić zahvalio je lokalnoj samoupravi na donaciji i rekao da to znači i otvaranje jednog novog radnog mesta za osobu koja će upravljati ovim kamionom,  za šta je potrebna obuka u Kraljevu. „Ovo je multifunkcionalna mašina sa dve probijačice –  manjom i većom, snage 260 bari i dužine creva 60 metara. Ima više vrsta glava koje mogu da se koriste za razne namene“, rekao je Vasić i apelovao na građanstvo da vode računa kakav otpad ispuštaju u kanalizacionu mrežu, jer od toga najviše zavisi njena prohodnost.

Vasić je potvrdio da već nekoliko meseci ovo preduzeće ima velike probleme sa vodovodnom mrežom, koje saniraju u saradnji sa mitrovačkim Vodovodom, iako nisu nadležni. „Ne možemo da stignemo baš svuda jer imamo malo radnika, koji uz to nisu obučeni za rad na vodovodnim kvarovima, ali trudimo se da stignemo sve“, rekao je Vasić.

Podsetimo, Opština Zvečan je i prethodnih meseci u više navarata ulagala sredstva u JKSP Zvečan pa je tako poslednjom donacijom takođe u iznosu od preko 50.000 evra, ovom preduzeću obezbeđen bager, cisterna i priključne mašine kao i neophodan prateći materijal.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva