:

:

TV Most

Foto: Tviter / Miroslav Lajčak

clock

Mart 18, 2023   8:00

0

111

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu

U Ohridu se danas održava sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i na kome su učešće potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini, odvijaće se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je najavila pres služba Evropske unije, prvo ce se održati odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Kurtijem, jedan za drugim, nakon čega ce uslediti zajednički trilateralni sastanak.

Ističe se da će sastanak biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Kako je najavljeno iz Predsedništva, Vučić će u 09.25 imati sastanak sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Za 10.15 planiran je sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom, dok je dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU zakazan za 12.15.   

Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.

9:20 - Vučić stigao u Ohrid

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Ohrid, gde će danas biti održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak će biti održan u Vili Ohrid.

Prethodno će se Vučić sastati sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

U Ohridu je održan sastanak Kovačevskog i predsednika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, a u toku je sastanak Kovačevskog, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

10:10 - Vučić se sastao sa Kovačevskim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ohridu, gde će biti održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. 

"Zahvalio sam prijatelju Dimitru Kovačevskom na tome što, kao dobar domaćin, želi da doprinese konstruktivnom nastavku dijaloga", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Kovačevski se prethodno sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, kao i sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

10:42 - Počeo sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom

U Ohridu počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Predviđeno je da se potom sa Boreljom i Lajčakom sastane premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, a nakon toga planiran je trilateralni sastanak.

11:55 - Počeo sastanak Borelja i Lajčaka sa Kurtijem

U Ohridu je počeo sastanak visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Prethodno se sa Boreljom i Lajčakom sastao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon sastanka Borelja i Lajčaka sa Kurtijem, predviđen je trilateralni sastanak.

Izvor: T a n j u g, TV Most

OhridAleksandar VučićMiroslav LajčakAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva