:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 27, 2024   14:11

0

38

Nova runda dijaloga u Briselu, finansijski tim na sastanku sa Lajčakom

U Briselu je u toku sastanak na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine, kojim posreduje specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, javlja dopisnik T a n j u g a.

U delegaciji Beograda su predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanska štedionica, kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Lajčak je prethodno održao tet-a-tet sastanak sa direktorkom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, a potom su se Lajčak i njegov tim sastali sa delegacijom Beograda, na čelu sa Petkovićem.

Kako su preneli prištinski mediji, Lajčak se sastao i sa delegacijom Prištine, koju predvodi Ahmet Ismailji iz Centralne banke Kosova.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format i dodala da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.

Izvor: T a n j u g, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva