:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2015   12:05

0

180

Nova linija Mlekare Subotica za rusko tržište

Nakon posete ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina mlekari u Subotici, Šetka je rekao Tanjugu da je Imlek u poslednjih šest meseci napravio odlične ugovore i kontakte u Rusiji, tako da za sledeću godinu planiraju dobar promet na ovom tržištu.

“To je bitno ne samo za nas u Imleku, nego i za naše partnere, proizvođače sirovog mleka, zato što ćemo jednu veću količinu mleka kupiti od njih, napraviti taj sir i sve to izvesti u Rusiju”, rekao je Šetka Tanjugu.

On je precizirao da Imlek svoju šansu na ovom tržištu traži u plasmanu sireva, voćnih jogurta i pavlaka, odnosno proizvoda koji mogu da “izdrže” cenu transporta.

Šetka navodi da je sada izvoz Imleka u Rusiju na tom nivou da su im potrebne nove investicije, kakva je upravo ova nova linija sireva u Subotici, i nada se da će taj porast biti izražen i u narednim godinama.

“Strategija koju mi imamo nije bazirana na sankcijama koje su uvedene od strane Evropske unije. Mi pokušavamo da napravimo poslovne aranžmane na ruskom tržištu koji će ostati i kada sankcija više ne bude tamo”, dodao je on.

Prilikom posete Čepurina Subotici rečeno je da je jedan od korisnika subotičkog “Zdravo” jogurta i premijer Rusije Dmitri Medvedev, što imponuje rukovodstvu Imleka.

“To je sjajna stvar. Želimo da i svi u njegovom kabinetu i jedan dobar deo Rusa pređe na naše mleko i jogurte”, dodao je Šetka.

Mlekara Subotica je jedna od mlekara koja posluje u sastvu Imleka. Poseduje sve standarde potrebne za izvoz proizvoda kako na tržište Ruske federacije, tako i na tržište Evropske unije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva