:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 24, 2019   18:09

0

243

Novac za 91 projekat iz oblasti kulture i očuvanja kulturnih vrednosti manjina

Iz Fonda za manjine Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ove godine je dodeljeno 30 miliona dinara udruženjima i nevladinim organizacijama nacionalnih manjina koje žive u Srbiji, za projekte iz oblasti kulture i očuvanja kulturnih vrednosti manjina. Stigle su 372 prijave, a komisija za dodelu sredstava je odabrala 91 projekat za čiju realizaciju će biti dodeljen novac.

Prošle godine finansirani su projekti iz oblasti informisanja na jezicima manjina, za šta je iz budžetskog fonda bilo izdvojeno 21,8 miliona dinara, dok je 2017. za ove projekte ukupno bilo namenjeno 1,8 miliona.

Jedan od dobitnika je i Romski kulturni centar, nevladina organizacija koja se bavi produkcijom, difuzijom i promocijom romske kulture. RKC je sredstva dobio za organizaciju Festivala romske kulture i aktivizma "FRKA".

Centar za demokratiju i edukaciju "DOLINA" dobio je 150 hiljada dinara za organizaciju koncerta na kom će biti promovisani albanski talenti iz bujanovačke muzičke škole.

Kada su u pitanju manjine, prošlu godinu je obeležilo donošenje seta manjinskih zakona, kao i izbori za 22 saveta nacionalnih manjina.

Izvor: Танјуг

Ružićprojektikultura
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva