:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2022   8:41

0

116

Novakova 370. sedmica kao prvi - apsolutni rekord sve bliže

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi i na istom mestu će sigurno ostati još najmanje tri. Đoković je trijumfom na mastersu u Rimu učvrstio poziciju i vođstvo nad najvećim rivalima, pa je sada sve bliži apsolutnom rekordu koji drži legendarna Štefi Graf.

Čuvena Nemica je kao najbolja u ženskoj konkurenciji provela 377 nedelja i Novak bi njen učinak mogao da izjednači 4. jula, a obori sedam dana kasnije.

Za to mu je potrebno da odigra dobro na Rolan Garosu i Vimbldonu koji slede, a na kojima brani trofeje osvojene prošle godine.

Od kada je preuzeo čelnu poziciju 4. jula 2011. godine, Đoković je više od dve trećine vremena do sada proveo kao najbolji teniser na svetu.

On je zaradio dodatnih 400 bodovašestim trofejom u Rimui sada ima 680 više od prvog pratioca Danila Medvedeva. Rus se vraća posle dvomesečne pauze zbog operacije kile, ali ni titulom u Ženevi gde nastupa ove nedelje, neće imati šansu da ponovo zauzme teniski tron.

Na trećoj poziciji je i dalje Aleksander Zverev iz Nemačke (7.200 bodova), dok se iza njega dogodila jedna važna promena.

Stefanos Cicipas je preskočio Rafaela Nadala i četvrti je pred Rolan Garos, što znači da bi Đoković mogao da se sastane sa Nadalom već u četvrtfinalu grend slema u Parizu.

Iza Rafe je još jedan Španac Karlos Alkaras, a top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Miomir Kecmanović je zadržao 31 mesto sa 1.316 bodova, dok je Laslo Đere prestigao Filipa Krajinovića.

Đere je nakon napretka od osam mesta 51. i ima 991 bod, a Filip je pet pozicija niže. Dušan Lajović je 66. igrač na ATP rang-listi i trenutno ima 896 bodova.

Izvor: RTS

tenisĐokovićATPrekord
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva