:

:

TV Most

Foto: Rojters

SAD

clock

Mart 14, 2023   11:12

0

84

Nove oluje u Kaliforniji

U Kaliforniji se vreme ni posle mesec dana zimskih oluja ne smiruje i ova američka država izložena je novim udarima kiše, vetra i snega, dok oluje istrovremeno pustoše severostočne oblasti SAD.

Američka Nacionalna meteorološka služba upozorava na opasnost od poplava u Kaliforniji, a naredbe za evakuaciju ostaju na snazi u 10 oblasti ove savezne američke države, prenosi Rojters.

Reke su već nabujale zbog oluja u prethodnom periodu i moguće je očekivati još jedan talas poplava opasnih po život "u obalskom području Kalifornije, u podnožju Sijera Nevade, u većem delu Centralne doline", precizirala je Američka Nacionalna meteorološka služba.

Očekuje se da će na severoistoku SAD, u saveznim državama Pensilvanija, Njujork i Mejn, pasti do 40 centimetara snega, a u ovim oblastima će duvati vetar jačine do 72, 4 kilometra na sat. Meterološka služba upozorava da će vidljivost na putevima biti smanjena na minimum. Putovanje u tim uslovima je "ekstremno opasno", dodala je Američka Nacionalna meteorološka služba.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva