:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

SAD

clock

Jul 29, 2022   19:40

0

29

Nove sankcije SAD za dvojicu Rusa i četiri entiteta

Američko ministarstvo finansija uvelo je danas sankcije dvojici ruskih pojedinaca i četiri entiteta optužujući ih da podržavaju "globalni maligni uticaj Kremlja" i operacije mešanja u izbore, uključujući one u SAD i Ukrajini.

"Pojedinci i entiteti koji su danas imenovani imali su različite uloge u pokušajima Rusije da manipuliše i destabilizuje Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike i partnere, uključujući Ukrajinu", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija, preneo je Rojters.

Na listi sankcionisanih našli su se Rusi Aleksandar Viktorovič Jonov i Natalija Valerjevna Burlinova, a entiteti su Antiglobalizacioni pokret Rusije (AGMR), Jonov Transkontinental, STOP-imperijalizam i Centar za podršku i razvoj javne inicijative kreativne diplomatije (PICREADI).

Ministarstvo finansija je optužilo Jonova da je radio za rusku obaveštajnu agenciju najmanje od leta 2020. kako bi identifikovao "društveno-političke sporne tačke unutar SAD".

"Pružao je podršku, obično u vidu novčanih donacija, organizacijama za koje su on i ruske obaveštajne službe verovali da mogu da izazovu društveno-političke poremećaje u Sjedinjenim Američkim Državama", saopštilo je Ministarstvo finansija.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva