:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2021   16:37

0

38

Nove-ublažene anti-kovid mere u opštini Gračanica

Krizni štab opštine Gračanica obaveštava javnost da stupaju na snagu nove-ublažene mere u borbi protiv širenja zaraze virusom Kovid 19.

Prema najnovijoj odluci i u opštini Gračanica na snagu stupaju nove anti-kovid mere koje se pre svega odnose na rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Prema ovoj odluci trgovinskim i ugostiteljskim objektima kao i hotelima dozvoljen je rad do 22 sata uz mogućnost organizovanja tzv. „usluga za poneti“ i nakon ovog vremena.

Javni prevoz sme da saobraća koristeći do 50 odsto kapaciteta, a taksi prevoznicima omogućen je rad sa jednim putnikom pozadi odnosno do tri osobe ako su članovi iste porodice.

I dalje je na snazi odluka kojom je građanima starijim od 65 godina dozvoljeno da se kreću samo u periodu od 6 sati ujutru do 10 i od 16 do 19  uveče.

I rad institucijama kulture produžen je do 22 sata sa obavezom rada do 40 odsto kapaciteta.

Dozvoljene su i sportske aktivnosti u otvorenim i zatvorenim prostorima, treninzi i takmičenja u individualnim sportovima. Treninzima može da prisustvuje do 20 osoba, na takmičenjima može učestvovati do 50 osoba, dok je rad teretana ograničen na 40 odsto kapaciteta.

U zatvorenim prostorima je zabranjeno okupljanje građana u broju većem od 30 ljudi, dok je na javnim trgovima, parkovima, javnim mestima, dozvoljeno okupljanje do 50 ljudi.

Zabranjeno je organizovanje svadbi i porodičnih zabava.

Poštovanje preporučenih mera kontrolisaće opštinska inspekcija zajedno sa policijom. Za nepoštovanje odluke predviđene su kaznene mere.

Ova odluka važiće do donošenja nove, na osnovu nedeljne epidemiološke situacije.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva